BARTIN / MERKEZ - Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında şubat ayı içinde okulumuzda  “Deyimler ve Atasözleri okumaları ” gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz dikkat çekici  pano çalışması hazırlamışlardır. Deyim ve atasözlerimizin  karikatürize edilmiş şekilleri öğrencilerimiz tarafından da ilgiyle karşılanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okul sporları Satranç turnuvası Genç Açık kategorisinde Şehit Mustafa Yaman 1. Oldu

Okul sporları Satranç turnuvası Genç kızlar kategorisinde Şehit Mustafa Yaman 2. Oldu

Şbt

İlimiz liseler arası düzenlenen futsal müsabakalarında final maçında DF. AND. L. ni 3-2 yenen erkek futsal takımımız şampiyon olmuştur. Tebrikler .

Şbt

3. lük Maçında Haymeana Kız MTAL ‘ni 2-0 yenerek il üçüncüsü olan kız futsal takımımızı tebrik ediyoruz. Kızlarımızın Başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz dart takımı yapılan müsabakalar neticesinde İl Birincisi olmuştur. Bölge finalinde ilimizi temsil edecek takımımıza başarılar diliyoruz. Bu galibiyette emeği geçen başta Okul Müdürümüz Muhammet AKÇA olmak üzere Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet TERZİ'ye ve diğer öğretmenlerimize teşekürlerimizi sunuyoruz. Aferin gençler.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerimizin sözcük dağarcığını geliştirmek amacıyla hazırladığı Dilimizin Zenginlikleri Projesinde yer alan şubat ayı atasözleri ve deyim okumaları kapsamında okulumuz sınıflarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin gözetiminde anlat bakalım etkinliği yapıldı.

Şbt

İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen "Vazgeçilmez Davamız: Kudüs Bilinci" konulu seminer İl Vaizi Ali Üstünsoy tarafından gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı ılı 1. dönem karne töreni yapıldı. Törende okul müdürümüz Muhammet AKCA okulumuzdaki 360 öğrencinin 304 tanesi takdir, 42 tanesi teşekkür belgesi almaya kazandığını belirterek öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Daha sonra sınıf düzeyinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Ayrıca okuldaki kahoot etkinlik ödülleri takdim edildi.

15 tatilde öğrencilere kitap okunması tavsiyesi ve iyi tatiller dileyerek tören sonlandırdı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı etkinliği olarak Kâşgarlı Mahmud tarafından Araplar’a Türkçe’yi öğretmek ve Türkçe’nin Arapça kadar zengin bir dil olduğunu göstermek maksadıyla yazılan ilk Türk dili sözlüğünü tanıyoruz. Okulumuzda öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan Divanu Lügati't Türk konulu pano çalışması yapılmıştır.

Dilimizin zenginliklerini tanımaya teşvik etmek amacıyla  öğrencilerimiz “Dîvânu Lugâti't-Türk  ” konulu  deneme  yazma çalışmaları yapmışlardır. İlimizde düzenlenen yarışmaya okulumuzu temsilen 10/A sınıfı öğrencimiz Berat Arıcı katılmıştır.

Ock

Türkiye Teknoloji Vakfı (T3) Bartın İl Sorumlusu Pelin BİLGİN tarafından okulumuz öğrencilerine TEKNOFEST yarışmaları hakkında bilgilendirme sunumunu gerçekleştirmiştir. Pelin BİLGİN'e okulumuz adına teşekkür ediyoruz.Okulumuz öğrencilerinden TEKNOFEST yarışmasına katılacak 12 kişilik ekip oluşturulmuştur. Çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Borsa Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti. Teşekkürler

Ock

Ulus 75.yil Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti. Teşekkürler.

Ock

Okulumuz öğrencilerinin katılım sağladığı Meslek Dersleri Kahoot bilgi yarışması düzenlendi. Yarışma, her sınıf düzeyinde gerçekleşmiş olup birinci olan öğrencilerimizi Okul Müdürümüz Muhammet Akça tebrik ederek, yarışmada derece yapan öğrencilerimizi ayrıca ödüllendirileceğini belirtti. Şehit Mustafa Yaman AİHL olarak Web 2.0 araçlarını kullanarak hem teknoloji hem maneviyat hem de islami ilimlerle bağımızı koparmıyoruz. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatında görevli askerlerimizin bulunduğu üs bölgesine sızmaya çalışan terörist gruplarla girilen çatışmada vatanı için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını karşı okulumuzda saygı duruşu ve istiklal marşı töreni düzenlendi. Okul Müdürümüz Muhammet Akça'nın açılış konuşması ile başlayan törende tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz şehitlerimize fatihalar okuyup dualar ettiler. Törene katılım sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Ramazan Aşcı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Y. Murat Başkaya'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.