T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: aihl

May

Valimiz Sayın Dr.Nurtaç ARSLAN İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan AŞCI , ilimizin çok değerli protokolü ve okul müdürleri müdürlerimizin katılımıyla "Tübitak 4006 Bilim Fuarı" gerçekleştirilmiştir. Okul Müdürümüz Sayın Muhammet AKÇA Tübitak projeleri hakkında bilgilendirme yaptığı açılış konuşmasını başta proje yürütücüsü Şule ŞİMŞEK olmak üzere projede görevli tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sonlandırmıştır.

Açılış sonrasında iki gün boyunca 7 araştırma , 7 tasarım , 5 inceleme olmak üzere toplam 19 proje ziyaretçilerimize öğrencilerimiz tarafından sunulmuştur.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, mart ayı çalışmaları okulumuzda tamamlanmıştır. Kutadgu Bilig okumaları kapsamında sınıflarda "Anlamını Bul", "Kelime Türetme" ve "Kare Bulmaca" etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Nesne tasarımı yarışması için okulumuz öğrencilerinden Songül GÜNEY’in tasarladığı kanaviçe işlemeli havlu ve Songül CİVELEK’in tasarladığı önlük  “Nesne Tasarımı “yarışması için  İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir.

Nis

Okulumuz il birincisi olan Beraat YÜCEL adlı öğrencimiz ve öğretmenleri ile Genç hatipler hutbe okuma bölge yarışması (Çorum) için yola koyuldu. Başarılar diliyoruz.

Nis

Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulumuzun TÜBİTAK 4006 Bilim fuarında siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Mrt

Tören kapsamında hazırlanan gölge oyunu, şiirler, tiyatro gösterisi ve kahramanlık türkülerinin seslendirildiği koro çalışması dinleyiciler tarafından beğeni ve takdirle karşılandı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç ARSLAN ve protokol üyeleri tören sonunda öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ettiler. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anmamıza vesile olan bu programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idaremize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Kurtuluş savaşının amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabulü'nün 103. Yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü programı okulumuz konferans salonunda yoğun katılımla yapılmıştır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun 9. Sınıf öğrencilerinden 45 kişilik bir grup Çanakkale ziyaretlerinin ardından 8 Mart Cuma günü Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'yi ve Orhan Gaziemir Türbelerinide ziyaret ettiler.

Rehber eşliğinde gerçekleşen bu ziyarette öğrencilerimiz tarihimiz hakkında önemli bilgilere ulaştılar. Ecdada saygı için alp kıyafetleriyle tutulan saygı nöbetinin değişimini de izleme şansı bulan öğrencilerimiz buradan Bursa'nın kalbi diye nitelendirilen Ulu Camiyi de ziyaret ettiler.

Mrt

Okulumuzun 9. Sınıf öğrencilerinden 45 kişilik bir grup Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 109. Yıl dönümünde Çanakkale Şehitler Abidesini, 57. Alay Şehitliği ziyaret ettiler.

Şehitlerimizin ruhuna okunan sure ve duaların ardından 1915 Hilâl-i Ahmer Hastanesi Canlandırma Alanı, Truva Atı ve Aynalı Çarşıyı ziyaret ettiler.

Mrt

Okulumuz Meslek dersleri öğretmenleri ve öğrencilerimizle birlikte okulumuz süslendi, ramazana hazırlandı. Emeği geçenlere Teşekkür ederiz

Mrt

Ulus Merkez İHL. Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti. Teşekkürler

Mrt

Okulumuz müdürü Muhammet AKÇA ile felsefe ve edebiyat öğretmenleri Emre ALTINTAŞ , Fatih TAŞDELEN öğretmenlerimiz yurtta kalan öğrencilerimize bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Öğrencilerle Hasbihal ederek sorunları dinlenmiş ve çözüm önerileri yurt idaresi ile paylaşılmıştır.

Mrt

Muaythai branşında Türkiye şampiyonu olan öğrencimiz Sena YILDIRIM' ı tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okumuzun mesleki tanıtım kariyer günleri projesi kapsamında hakimlik savcılık ve avukatlık mesleğini tanıtmak üzere Bartın adliyesi hakimlerinden Muharrem UÇAR öğrencilerimizle verilimli bir konferans gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikte emeği geçen başta okul müdürümüz Muhammet AKÇA olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kızılelma Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti. Teşekkürler

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında  şubat ayı etkinlikleri olarak okulumuzda  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin katkılarıyla  deyim ve atasözü  okumaları kazanımına yönelik anlat bakalım ,drama ile deyim ve ataözü anlatma ,deyim ve atasözü resimleme ve  pano çalışmaları yapılmıştır.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında şubat ayı içinde okulumuzda  “Deyimler ve Atasözleri okumaları ” gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz dikkat çekici  pano çalışması hazırlamışlardır. Deyim ve atasözlerimizin  karikatürize edilmiş şekilleri öğrencilerimiz tarafından da ilgiyle karşılanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

Yaz dönemi YKS’ ye yönelik DYK kurslarımız ve yaz okulu 25 kurs, 100 öğrenci, 10 öğretmenle okulumuzda yoğun bir katılım ile başladı.

Hayalindeki üniversite için doğru tercih olan Şehit Mustafa Yaman AİHL; her zaman seçkin kadrosu ve disiplinli paydaşları ile öğrencilerimizin yanındadır.

Okulumuzdan ve Bartın yereli diğer liselerden katılan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

Sergide emeği olan başta Şeyma Canbaz hocamiz olmak üzere, kıymetli öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

Haz

Haz

May

Konu Pekiştirme Kitapları Dağıtıldı

Bakanlığımız tarafından gönderilen ve öğrencilerimizin istifadesine sunulan konu pekiştirme test kitaplarının dağıtımı gerçekleştirildi. Akademik başarımıza katkısı olacağına inandığımız kitapların gönderilmesi ile ilgili emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın Ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nazif YILMAZ okulumuzu ziyaret ederek Cuma namazını okulumuz mescidinde eda etti. 2020 yılına kadar küçük bir mescid olarak kullanılan oda; genişletilerek, halılarının değiştirilmesi, mihrap ve mimberin yaptırılması ile ferah ve geniş bir mescid haline getirilmiştir. Okulumuz meslek dersleri öğretmenlerinin gözetiminde 2021 yılından beri Cuma namazlarının kılınmaya başlandığı mescidimizde her Cuma namazında başka bir öğrencimiz imam-hatiplik görevini yapmaktadır. Bakan Yardımcımızın ziyaretinde imamlık görevini yapan 11A sınıfı öğrencimiz Yusuf İslam ARSLAN gösterdiği başarıdan ve medeni cesaretinden dolayı Nazif YILMAZ Bey tarafından tebrik edilmiştir.

Cuma namazı sonrası öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kısa bir sohbet gerçekleştiren Bakan Yardımcımız, imam hatiplerin göstermiş olduğu başarılardan bahisle günümüzün ve geleceğimizin gözde eğitim kurumları olmaya devam eden imam hatip liselerinin misyonunu anlattı.

Ziyaretlerinden dolayı Bakan Yardımcımıza ve beraberindeki heyete teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Kurucaşile Ortaokulu Okulumuzu Ziyaret Etti

Kurucaşile Ortaokulu öğrencieri LGS kapsamında tercih süreçlerinde fikir sahibi olmak ve motivasyonlarını arttırmak adına okulumuza bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette emeği geçen öğretmenelerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

Nis

Nis

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken öğrencilerimizin kendilerini farklı alanlarda geliştirebilmeleri için zeka oyunlarına da önem verilmektedir. Okulumuzda bulunan zeka oyunları sınıfımızın yanı sıra, okul koridorlarında uygun yerlere öğrencilerin ulaşabileceği şekilde satranç ve mangala köşeleri hazırlanmıştır. Bu zeka oyunları köşelerinin aynı zamanda öğrencileri ders yoğunluğundan uzaklaştırıp  ders başarılarını artırmaya yardımcı olması da amaçlanmıştır. 

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün  her yıl düzenlemiş olduğu genç nidalar Kuranı Kerimi güzel okuma yarışmasında okulumuzu 11 E sınıfı öğrencilerimizden Sümeyye Albayrak temsil etmiş olup il ikincisi olmuştur.

Genç sada erkekler Kuranı Kerimi güzel okuma yarışmasında okulumuzu 9A sınıfı öğrencilerimizden Yiğitcan Üstünsoy katılmış olup il ikincisi olmuştur.

Genç Hatipler  Hutbe okuma yarışmasında  okulumuzu 10 A sınıfı öğrencilerimizden  Yasir Karataş temsil etmiş olup  il üçüncüsü olmuştur.

Genç Bilal'e Ezan Okuma yarışmasında ise okulumuzu 10 A sınıfından Regaib Akman temsil etmiş olup il üçüncüsü olmuştur.Kendilerini tebrik eder,başarılarının devamlılığını dileriz.

Mrt

Mrt

OKULUMUZDA HAFTANIN AYET VE HADİS KONULU PANOLAR HAZIRLANILDI.

Meslek dersi öğretmenimiz ve öğrencilerin birlikte yapmış olduğu çalışmayla haftanın ayet ve hadisi konulu panolar hazırlanmıştır. Bu sayede okulumuz eğitim ortamında öğrencilerimizin ruhlarını İslam'ın güzel öğretileri ile anlamlandırmak ve ahlaklarini güzelleştirmek konusunda farkındalık sağlanması amaçlanmıştır.

Mrt

Kızılelma Ortaokulu Öğrencileri Okulumuzu Ziyaret Etti. 

 

8. Sınıf öğrencilerinin okul tanıtımı kapsamında okulumuza olan ziyaretleri devam ediyor. 

 

 

Öncelikle ziyaretçi öğrencilere okulumuz konferans salonunda Rehber Öğretmenimiz Rümeysa Esma ÖLMEZ tarafından tanıtım sunusu yapıldı. Daha sonra okulumuzun tüm fiziksel mekanları gezildi ve eğitim olanakları yerinde izlendi. 

 

Ziyaretlerinden dolayı Kızılelma Ortaokulu öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Şubat-Mart ayı kapsamında öğrencilerde milli ve manevi değerlerin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında önemli şairleri tanıtmak, iz bırakan şiir, kıta ve beyitleri ezberlemelerini sağlamak üzere etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerin öğrencimiz üzerinde milli ve manevi duyguları harekete geçirmesi, Türk Edebiyatının temel taşlarından kabul edilen sanatçıları tanıtmak amaçlanmıştır.

 Bu amaçlar çerçevesinde öğrencilerin şiir ezberlemeleri şairlerin hayatları ile ilgili sunumlar yapıldı.Şiir etkinlikleri sonucu şiire ve edebiyata ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimizin tespit edilip bu konuda teşvik edilmesi sağlanmıştır.

 Yapılan etkinlikler sonucunda Türk Edebiyatının ve Türk şiirinin önemli değerlerinden olan Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, Yahya Kemal Beyatlı tanıtıldı. Böylece Milli ve manevi değerlerin ve duyguların gelişimine katkıda bulunulmuştur.

Eyl

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuza yeni başlayacak olan 9. Sınıf ve 10. Sınıf öğrencilerimize okul idaremiz ve rehberlik servisimizden mektup var... ☺️ Öğrencilerimiz okulun ilk günü sınıflarına geçmeden önce kendi isimlerinin yazılı olduğu mektup zarflarını alacaklar.. ☺️ Güzel bir eğitim öğretim yılı olması ümidiyle... Öğrencilerimize okulumuza hoşgeldiniz diyoruz... ☺️

Şbt

2. Dönem öğretmenler kurulu toplantımız 15.02.2021 Pazartesi Okul Müdürümüz Muhammet AKÇA başkanlığında tüm öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla çevrim içi olarak yapıldı. 18 Maddelik bir gündem çerçevesinde; eğitim öğretim süreçlerinin sağlıklı işleyebilmesi adına alınması gereken önlemler, hibrit eğitim modellerinde yaşanabilecek aksaklıklar ve çözüm yolları değerlendirilerek çeşitli kararlar alındı. Öğretmenlerimiz ilk dönem sahada yaşanan tecrübelerle ilgili bilgi paylaşımınında bulundular. Yüzyüze yapılacak eğitimler, sınav uygulamaları ve 2. dönem boyunca uygulanacak projeler hakkında bilgiler verildi. 

Toplantının tüm paydaşlarımız adına hayır ve başarı getirmesi temennisiyle katılım sağlayan ve emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tem

Bayramlar, inananların kardeşliğini, insanların paylaşma ve dayanışma duygusunu, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerdir.

İbrahimî bir sadakatin ve İsmailî bir teslimiyetin en güzel örneği olan Kurban Bayramı, kusurları bağışlama, kırgınlıkları ortadan kaldırma, küslüğe son verme, kardeşlerimizle kucaklaşma, uzaklarla yakınlaşma vaktidir.

Bayram, büyüklerimizin hatırını saymanın, küçüklerimize bayram sevincini yaşatmanın, komşularımızla hemhâl olmanın, kutlu bir günü bereketli kılmanın, kimsesizlere el uzatmanın, yakın uzak demeden bütün çaresizlere merhametle yaklaşmanın ve çare olmanın adıdır.

Bayram, inananlar için bir imkân, güzel hasletleri ihya için özel bir zaman, kırık gönülleri imar için uygun bir zemin, mağdurları mesut kılmak için bir fırsattır.

Bayramlarımızın taşıdığı kutlu ve bereketli mesajlar, insanlığımızdan ve imanımızdan kaynaklanan sorumluluğu daha büyük ihtiyaç hâline getirmektedir. Yakın uzak demeden el uzatarak, bayramı herkes için bayrama dönüştürmek, zamanımızın iflah olmaz hastalıklarının da ilacı olacaktır. Bizim bayramlarımız, paylaşmak, hemhâl olmak, toplumsal dayanışmayı artırmaktır. Paylaşmak, birbirine bağlamak ve bağlanmaktır.

Bayram, İslam coğrafyasının duygudaşlığını artırmak, dökülen kardeş kanını durdurmak, coğrafyamızda kol gezen kirli ve kanlı elleri kırmak, yeryüzünde adaleti hâkim kılmak, Müslümanları ortak bir dirençle yoğurmak için de bir haberci; Müslümanlar için artık ortak hissiyattan ortak bir siyasete geçmenin de aracıdır. Ayasofya Camii'nin uzun bir aradan sonra tekrar ibadete açılmasının bütün Müslümanlarda oluşturduğu sevinç, ortak hissiyatımızın ve geleceğe dair umutlarımızın en güncel yansımasıdır. Yeryüzünde dökülen kanın son bulduğu, devletlerarası siyasetin savaş yoluyla yürütülmediği; işgallerin, sömürünün, soykırımın sona erdiği, mülteci ve sığınmacı kelimelerinin sosyolojik gerçek olmaktan çıkarıldığı bir dünyada yaşamak umuduyla milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz.

Eyl

 

Tam da olması gerektiği gibi tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızla birlikte dayanışma, paylaşma ve direniş ruhunu canlı tutarak aşure ikramında bulunduk.

 

Başta çalışanlarımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Tem

Bir taraftan 12. Sınıfa geçen öğrencilerimizin sınava hazırlık çalışmaları devam ederken bir yandan da 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizin kişilik gelişimine katkı sağlayacak yaz kampımız tamamlandı. Kampın organizasyonunu sağlayan mezun derneğimiz Bartın Önder'e teşekkür eder, sınava hazırlık sürecinde hedefe ulaşmak için ter döken gençlerimize başarılar dileriz.

Haz

Bir yıl sonraki adım için motivasyon sağlamak ve sınava giren öğrencilerin duygularını anlayabilmek amacıyla üniversite sınavının yapıldığı gün ve saatte biz de  11. Sınıflarımızla deneme sınavı uygulaması gerçekleştirdik.

 

Zaferden değil, seferden sorumlu oldukları bilinciyle çalışan gençlerimizin emekleri zail olmasın!

Siz Her Şeyin En İyisine  Layıksınız!

Haz

Adım adım hedefe yürüdüğümüz bu yolda bir durağa daha ulaştık.

Bizim için en önemli güzellik bugün bu alanda aynı hayali paylaştığımız gençlerle birlikte olmak...

Değerli gençler,

* Kötülükte birbiriyle yarışan bir dünyada iyiliği yükseltmek için gösterdiğiniz duyarlılık, çaba ve fedakarlığa,

* Okulumuzu sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde en iyi şekilde temsil edenlere,

* Okul kültürüne uygun davranma çabası gösteren; kişiliği, kimliği, ahlakıyla bunu örnekleştirenlere,

* Yaz boyunca bulunduğu her ortamda ahlak ve iyilik odaklı bir duruşu, kimliği temsil edeceklere,

* Akran kitaplara yakın, ekranlara uzak duracaklara,

*Boş beleş işlerle zaman öldürmek yerine nitelikli uğraşlar edineceklere,

*Tatili; akademik eksiklerini, ahlaki zaafiyetlerini gidermek için gerekli irade ve enerjiyi biriktirme fırsatı olarak göreceklere,

* Güzel örnekliği ile çevresinin dönüşmesine katkı sağlayacaklara,

* Ve medeniyetimizin yeniden inşası amacıyla gençlerle birlikte kurduğumuz hayalin aktörü olan, bu süreçte emeklerini, yüreklerini ortaya koyarak bizimle birlikte yürüyen değerli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler....

May

İçinde genç olmayan hiçbir işin tadı tuzu yok. Gençlerle birlikte her iş bir başka güzel. İyilik ve paylaşma ayında, damağımızda birlikteliğin unutulmaz tadıyla güzel bir yaz akşamı ikliminde bölüştük Rabbimizin sunduğu nimetleri. Organizasyonda fedakarlıkla sorumluluk alan gençlerimize, nezaketlerini katarak emek harcayan çalışanlarımıza, bizi yalnız bırakmayan öğretmen ve misafirlerimize, katkı sağlayan mezun derneğimiz Bartın Önder'e, bütün bunları anlamlı hale getiren ve birlikte olmaktan büyük keyif aldığımız gençlerimize sonsuz teşekkürler...

May

Sadece akademik başarı ve güzel ahlakla değil sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla da öne çıkan öğrencilerimiz, katıldıkları tüm etkinliklerde gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.

27-28 Nisan´da Bartın Gençlik Merkezinde yapılan satranç turnuvasında il ikincisi olan öğrencimiz Umut Bayrak ve dereceye giren öğrencilerimiz Emin Şahin Demir ve Ceren Yaman´ı tebrik eder, hazırlık sürecinde katkı sağlayan rehber öğretmenimiz Canan Ataman´a teşekkür ederiz.

May

Farklı ortamlarda sınav deneyimi yaşamaları ve LGS öncesi Türkiye geneli durumlarını görüp kalan eksiklerini tamamlayabilmeleri için İHO öğrencilerimize kapılarımızı açtık.

 

Hayırlı bir gelecek ve kaybettiğimiz medeniyetimizin yeniden inşasına katkı sağlayacak koca yürekli gençler.....

 

Siz Her Şeyin En İyisine Layıksınız!

May

MAYIS AYI YÖGEP TOPLANTISI OKULUMUZDA YAPILDI Din Öğretim Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konan YÖGEP (Yönetici Gelişim Programı) Projesi kapsamında Mayıs ayı gündemi ve yılın genel değerlendirilmesi için ildeki tüm İHO ve İHL idarecileri okulumuzda bir araya geldi. Farklı okullarda yürütülen özgün çalışmaların ve yaşanan deneyimlerin paylaşıldığı, yıl boyu yürütülen faliyetlerin değerlendirildiği, okul tanıtımlarıyla ilgili yapılacakların görüşülüp karara bağlandığı toplantı, katılımcıların iftar organizasyonu bağlamında buluşma temennisiyle son buldu.

May

Sonu, düşünsel özgürlüğe çıkan ve okunduğunda bize farklı dünyaların kapılarını aralayacak kitaplardan oluşan "Kitap Sokağı"...

 

Bu sokak başka sokak...

Geliştirecek, düşündürecek, özgürleştirecek sokak.

N.Fazıl´dan N.Hikmet´e, M. Akif´ten Sabahattin Ali´ye, Aliya´dan Malik b. Nebi´ye, Cemil Meriç´ten Paulo Coelho´ya kadar herkesle karşılaşmanız mümkün bu sokakta....

Yeterki yolunuz bu sokağa düşsün!

 

Katkı, ilgi ve emeği için edebiyat öğretmenimiz Melike Kılıçoğlu´na, coşku ve heyecanlarıyla destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Yolumuz bu sokaktan ayrılmasın.

Tem

Tanıtım Videomuz...

Ara

Okulumuzda fiilen uygulamasını başlattığımız "İyilik Okulu Projesi"nin ildeki tüm öğretmen ve öğrenci temsilcilerine tanıtımı yapıldı.

İlgi ve duyarlılık gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize, tanıtım için emek harcayan Recep Koçak, Yusuf Baykal Beye, proje il koordinatörümüz Ömer Faruk Yılmaz´a teşekkür ederiz

 

"İyilik Okulu Projesi" kapsamında ilk kumbarayı kısa zamanda doldurarak aç olana aş, susuz olana kaynak, göremeyene göz, yetime kardeş olmak için yola çıkan iyi kalpli, koca yürekli gençler...

Dünyayı Siz Yönetin!

 

İlk hedefimiz okulumuzun adını taşıyan bir su kuyusu açmak.

Kas

Özverili çalışmalarıyla aramızda bulunmalarından keyif aldığımız öğretmenlerimize, günün anlamına uygun süpriz kahvaltı düzenledik.

Ekm

Bereketli bir günün ve büyük bir ailenin parçası olmaktan gurur duyduk.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla merkez imam hatip okulları olarak imam hatip camisindeydik. Günümüz dünyasında yaşanan adaletsizliğe, sömürüye ve zulme karşı duracak bir neslin yetişmesi umudu, dışımızı ısıtan güneşten daha fazla içimizi ısıttı. Katkı ve katılım sağlayanlara şükran borçluyuz.

Eyl

Yaklaşık 20 milyon öğrencinin 18.09.2017 Pazartesi günü ders başı yaptığı okullar, değişik açılış etkinlikleri düzenledi.,  

15 Temmuz darbe girişiminden sonra farklı ve özgün bir programla oluşturularak Fen ve Sosyal Bilimler Programı  uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinin ilimizdeki tek temsilcisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Şehidimiz Mustafa Yaman'ın adını taşıyan okulumuz doğal ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için okulun ilk iki günü tüm öğrencilere kuru incir, badem,  gün kurusu gibi atıştırmalıklar ikram etti.

Tem

490 TEOG Puanı ve tek tercihle okulumuzu seçen öğrencilerimizden biri: Gül Efşan Duman.

Öğrencimizi tebrik ederek mutlu, huzurlu, keyifli ve başarılı bir dört yıl diliyor, sizi de ayrıcalıklar dünyasına bekliyoruz.

 

"GELECEĞE AÇILAN KAPI"

Tem

475 TEOG puanıyla ilk sıraya okulumuzu yazarak aramıza katılmaya karar veren Dilay Çavuşoğlu´nu tebrik ediyor; huzurlu, keyifli, başarılı ve adım adım hayallerine yaklaşacağı dört yıllık bir birliktelik umuyoruz.

"GELECEĞE AÇILAN KAPI"

Tem

473 TEOG puanıyla ilk sırada okulumuzu tercih eden ve hayatının en önemli evrelerinden birini geçireceği ortama gelmeyi sabırsızlıkla bekleyen birçok öğrencimizden biri: Fatma Beyza Akçan. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz...

"GELECEĞE AÇILAN KAPI"

Tem

Hendekyanı ortaokulundan mezun 471 TEOG puanıyla ilk tercihini okulumuzdan yana kullanan ve bu heyecanı bizimle paylaşan birçok öğrencimizden biri...  Aynı heyecanı dört yıl sonra üniversite tercihlerinde yaşamak dileği ile öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyor, sizi de hem karakter hem kariyer dünyasına bekliyoruz.

"GELECEĞE AÇILAN KAPI"

Tem

Gençlerin zihinlerini iğdiş eden bir yapıya karşı nitelikli nesiller yetiştirmek için çalıştığımız ve direniş meydanında okulumuzu tanıtmak için açtığımız standımızı ziyaret ederek bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Demir´e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Tem

Bu imkan, nitelik, özgün program, ortam, kadro ve eğitim kalitesinden haberim yoktu, denmemesi için şehrin her noktasındayız.

Hem Karakter hem kariyer eğitimi için tercihte ilk sıraya yazın, gelecek kaygısı yaşamayın.

Tem

Bir yıllık deneyimin ardından duygu, düşünce ve heyecanlarını bizimle paylaşarak "İlk tercihim neden Şehit Mustafa Yaman Fen ve Sos. Bilimler P. Uygulama Okulu olmalı?" sorusuna cevap bulmamızı sağlayan ve pozitif duruşlarıyla bize sınırsız enerji veren temiz yürekli öğrencilerimize teşekkür ederiz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız...

 

Tem

Kararını ve tercihini kesinleştiren, tek tercih yaparak net bir duruş sergileyen ve ideallerinin peşinde, geleceğin kapısından içeri girmeye karar veren 479 puanlı öğrencimiz Kardelen Neva Arslan´ı tebrik ediyor, sizi de ayrıcalıklar dünyasına bekliyoruz.

Tem

Şehit Mustafa Yaman!

Bize öğrettiğin şehitlik ve şahitlik bilincini baş tacımız ederek hem ahlaklı, kişilikli, kendi medeniyet değerleriyle barışık hem de en üst seviyede akademik başarıya sahip bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz.

Yolun yolumuz...

Tem

"Geleceğe Açılan Kapı"

"Tercihte İlk Sıraya Yazın, Gelecek Kaygısı Yaşamayın!"

Tem

Okulumuza adını veren 15 Temmuz Şehidimizin ailesi ziyaretimize gelerek bizi onurlandırdılar.

Mustafa Yaman, hainlerin görev yaptığı yere attığı bomba sonucu şehit edilmişti.

 Bu okul; en üst düzey teknolojiyi üreten, sahip olduğu medeniyetin değerlerini yaşatmak için çalışan, ülkesini en iyi şekilde temsil edecek ,sahip olduğu gücü mazlumları korumak için kullanacak ve asla kendi halkına silah doğrultmayacak, ahlaklı, namuslu, dürüst ve akademik anlamda üst düzey başarıya sahip bir neslin okulu olacak.

Haz

Okulumuza adı verilen 15 Temmuz Şehitlerinden Bartınlı Şehit Mustafa Yaman´ın ailesine bayram ziyaretinde bulunduk.

May

Birlikte Kardeşliğe Projesi kapsamında okulumuz Şanlıurfa´ya gitti.Bu proje sayesinde bir ömür faydalanabileceğimiz birikimler elde ettik. Bölge insanını, kültürünü ve coğrafyasını tanıdık. Gördük ki biz zengin, güçlü, kadim bir medeniyete ait güçlü bir aileyiz. Bize bu duyguları yaşatan ev sahiplerimize, bu imkanı sağlayan Şanlıurfa ve Bartın valiliği ile il milli eğitim müdürlüklerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Şimdi okuma, düşünme ve yorumlama zamanı...

Güncel kütüphane oluşturma çabamız sürüyor.

Bahane yok, her ilgi alanına hitap eden kitap çok.

Nis

Bartın Şehit Mustafa Yaman Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Proje Okulu  Öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Uygulama Sınavında hünerlerini "Şiir Dinletisi" sunumu yaparak gösterdiler.

Nis

Bartın ilinin proje okulu olan Şehit Mustafa Yaman Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Nis

Bizde, güzel olan her şey takdiri ve ödülü hak eder, hayat sahnesinde de  Başarı Belgeleriniz elinizde daim olsun...

Nis

Akif´in ölümünün 80. yılı anma programında, Asım´´ın nesli olma yolunda ilerleyen gençlerimizi temsilen "Bülbül" şiirini okuyan okulumuz öğrencisi Hande Kaçar´ı tebrik ediyoruz.

Nis

Karlı ve soğuk bir kış günü, ilgi ve destekleriyle  geleceğimizin mimarı öğrencilerimizin içini ısıtıp yüzlerini güldürdükleri için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Nis

Okul aile birliği ve veli toplantımızı gerçekleştirdik. Yoğun katılımlarından dolayı velilerimize, ilgilerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar DEMİR ve müdür yardımcımız Sayın İsa KIRAL´a teşekkür eder, okul aile birliği yönetimine seçilen Sayın Ramazan ÇELİKER, Sayın Uğur AYSAN, Sayın Ahmet HIZARCI, ve Sayın Zekeriya DAL´ a görevlerinde başarılar dileriz. 

Velilerimizin yoğun ilgisi gösterdi ki biz artık geleceğe inanan ve umutla bakan büyük bir aileyiz.

Nis

Camiler Haftası dolayısıyla bize ev sahipliği yapan ve öğrencilerimize çok değerli mesajlar veren müftülük yetkililerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Camiler Haftası vesilesiyle okulumuzu ziyaret ederek bizi onurlandıran BARTIN Müftülüğüne ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür eder,  çalışmalarında başarılar dileriz.